Παξιμαδάκια σπιτικά

Posted by admin 30/09/2014 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά συνταγής:
Μπαγιάτικο ψωμί1 μικρό (κατά προτίμηση με προζύμι) 
Ελαιόλαδο1/2 κούπα 
Ξερά αρωματικά1 κουταλάκι (ρίγανη, θυμάρι κτλ - προαιρετικά) 
Μπαχαρικά1/2 κουταλάκι (πάπρικα, κύμινο, ξερό σκόρδο κτλ - προαιρετικά) 

Οδηγίες:
1. Κόβετε το ψωμί με πολύ λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι (3 - 4 χιλιοστά). 
2. Περνάτε με πινέλο τις φετούλες ελαφρά με ελαιόλαδο και τις βάζετε σε ταψί. 
3. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (καλύτερα στον αέρα) και βάζετε μέσα το ταψί. Σε περίπου 10 λεπτά, βγάζετε το ταψί και γυρίζετε το ψωμί από την ανάποδη. Ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεραθεί το ψωμί και να αρχίσει να ροδίζει. 
4. Βγάζετε τα παξιμαδάκια σε σχάρα να κρυώσουν και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με μπαχαρικά και αρωματικά της αρεσκείας σας. Τα παξιμαδάκια αυτά είναι πολύ καλό σνακ ή συνοδευτικό για ντιπ. Μπορούν να γίνουν και χωρίς ελαιόλαδο για όσους θέλουν λιγότερες θερμίδες.