Πατάτες γεμιστές με τσένταρ

Posted by admin 30/09/2014 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά

Πατάτες μεγάλες 5
Τυρί τσένταρ 300 γρ τριμμένο
Λουκάνικα Φρανκφούρτης 5 ψιλοκομμένα
Μπέικον 10 φετές ψιλοκομμένες
Αλάτι -πιπέρι
Μουστάρδα 3 κουταλιές γλυκού


Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο,τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και το μπέικον. Αφού έχουν κρυώσει οι πατάτες τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος και αδειάζουμε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα που αφαιρέσαμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τα αλλαντικά μας.Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και την μουστάρδα.Ρίχνουμε και το μισό από το τυρί μας. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τις πατάτες και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε. Τιςς ξαναβάζουμε στο φούρνο και τις αφήνουμε στους 180 βαθμούς να ψηθούν και να λιώσει το τυρί για περίπου 15-20 λεπτά.