Μοσχάρι Λεμονάτο

Posted by admin 07/01/2015 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ψαχνό σε μερίδες
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
νερό όσο χρειαστεί
½ φλυτζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Amphoreus Gourmet
10 πατάτες μέτριες κομμένες 
1 μικρό λεμόνι (το χυμό του)
ρίγανη ξερή
θυμάρι ξερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι, χωρίς λάδι και την ζεσταίνουμε καλά, για να πυρώσει. Αφού πυρώσει, ρίχνουμε μέσα το κρέας να πάρει χρώμα και το γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αχνιστούν για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλυφθεί το κρέας και βάζουμε την καυτερή πιπεριά και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας ώσπου να μαλακώσει. 10 λεπτά πριν μαλακώσει, αλατοπιπερώνουμε.

Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μέσα στο ζωμό τις πατάτες και τις μισοβράζουμε. Στη μια πλευρά του ταψιού βάζουμε το κρέας και στην άλλη τις πατάτες μαζί με το ζωμό τους. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε ξανά.

Βρέχουμε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε το κρέας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. 5-10 λεπτά προτού σβήσουμε το φαγητό, αφαιρούμε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα το κρέας. Τότε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το θυμάρι.