Πατάτες φούρνου με πάπρικα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Posted by admin 07/01/2015 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά:

•1 κιλό μικρές πατάτες

• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

• Πάπρικα

• Σκόρδο λιωμένο

• ¼ φλιτζάνι φρέσκο ελαιόλαδο Amphoreus Gourmet olive oil

• Πράσινο κρεμμύδι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Καθαρίστε, εξωτερικά τις πατάτες, χαράξτε τες ελαφρά και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, βάλτε τες μέσα σε νερό που βράζει για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, με το σκόρδο και την πάπρικα. Όταν οι πατάτες παγώσουν επαρκώς, πιέστε τες ελαφρά.

Στη συνέχεια, απλώστε στην επιφάνειά τους το μείγμα του λαδιού, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε τες σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ψήστε για 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσές στο εξωτερικό τους.

Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σερβίρετε μαζί με φρέσκια σαλάτα.