Νουντλς με κοτόπουλο

Posted by admin 07/01/2015 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά: 

1 πακέτο φαρδιά νουντλς 
2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
2 καρότα
1 πράσο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μπρόκολο
1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί
άνιθο (ή/και μαϊντανό)
ελαιόλαδο
τον χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
½ ποτήρι ρακή ή λευκό κρασί
ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρομεσαία κομμάτια. Κόβουμε επίσης τις πιπεριές σε καρεδάκια ή λωρίδες, τα καρότα και το πράσο σε λεπτές ροδέλες ενώ από το μπρόκολα κόβουμε και κρατάμε τις τουφίτσες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο - υπολογίστε γύρω στις 4-5 κουταλιές της σούπας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα φιλετάκια του κοτόπουλου, μόλις αυτά ροδοκοκκινίσουν προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μισό λεπτό να «ιδρώσουν» και να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρακή ή το κρασί και, όταν το αλκοόλ εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και 2-3 κούπες νερό (ζεστό αν έχουμε βραστήρα) έτσι ώστε να σκεπαστούν τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία – όχι πολύ, περίπου στη μέση - και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν περίπου 30-40 λεπτά, πάντα σκεπασμένα έτσι ώστε να μην εξατμιστούν τα υγρά. Ψιλοκόβουμε μια χούφτα άνηθο και τον προσθέτουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Προσθέτουμε κάμποσο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα νουντλς. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν και κατόπιν τα μεταφέρουμε (χωρίς το νερό) στο σκεύος με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν «στα ζουμιά τους» όλα μαζί για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε μια πρέζα ή και παραπάνω ρίγανη και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.