Κανελόνια με κιμά

Posted by admin 07/01/2015 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια
3/4 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο Amphoreus Gourmet η Premium
άσπρο κρασί
λίγο νερό
1/2 ποτήρι ντομάτα χυμό
αλάτι & πιπέρι κανέλα
3-4 αβγά
4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 φλ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

Για τον κιμά
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην κάνει σβώλους.

3. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

4. Προσθέτουμε λίγο νερό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.

5. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σπάμε μέσα στον κιμά τα αβγά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Για τα κανελόνια
1. Βράζουμε τα κανελόνια σε σε μεγάλη κατσαρόλα, ακριβώς όπως κάνουμε με τα μακαρόνια.

2. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ώσπου να κρυώσουν καλά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.

3. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του κάθε κανελονιού με λίγο τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να μη γλιστράει η γέμιση. Προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση, γιατί θα φουσκώσει.

4. Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια σε ταψί και μόλις στρώσουμε όλα τα κανελόνια, προσθέτουμε το ζεστό γάλα ώστε σχεδόν να τα καλύψει.

5. Βάζουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλα και τα ψήνουμε για περίπου 30-45 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και προαιρετικά σάλτσα ντομάτας.