Μπάρες βρώμης με πορτοκάλι και σταφίδες

Posted by admin 30/01/2015 0 Comment(s)
Υλικά:

• 100γρ Amvrosia Syrup (1/3 φλ.)
• 200γρ ζάχαρη ξανθή (1 φλ.)
• 200γρ βούτυρο (2/3 φλ) 
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι (75γρ)
• 400γρ νιφάδες βρώμης (6 φλ. ή σχεδόν 1 κουτί κουάκερ)
• 1 φλ. σταφίδες ξανθές (140-150γρ)

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C, στις αντιστάσεις. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε τη Amvrosia Syrup τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαρμελάδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, να λιώσει πλήρως το βούτυρο και να ενοποιηθούν τα υλικά.
2. Σε μπολ ανάμειξης, βάζετε τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες κι ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Προσθέτετε το μείγμα του λιωμένου βουτύρου και της Amvrosia Syrup κι ανακατεύετε καλά. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας παχύρρευστος χυλός.
3. Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε ένα μικρό προς μεσαίο πυρέξ ή ταψί φούρνου, διαστάσεων …. και απλώνετε πάνω το μείγμα της βρώμης και της Amvrosia Syrup. Ψήνετε για 25 λεπτά. Οι μπάρες θα είναι μαλακές στην αρχή αλλά θα σκληρύνουν κρυώνοντας, γι’αυτό μην τις παραψήσετε. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει πλήρως πριν το κόψετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.