Λεμονόγλυκο

Posted by admin 07/05/2015 0 Comment(s) Recipes,

Για την κρούστα
1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως ή για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη για ζαχαροπλαστική
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο

Για την γέμιση
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Προθερμάνε το φούρνο στους 180 ° C και με ένα σπρέι μαγειρικής ψέκασε ένα τετράγωνο ταψί ή ένα αντικολλητικό φύλλο ψησίματος.

Για τη βάση:
Ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.

Πρόσθεσε μέσα στο μείγμα αλευριού το λάδι και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τα δάχτυλά σου.

Επειδή το μείγμα θα είναι πολύ μαλακό και θα διαλύεται, πίεσε σταθερά τη ζύμη στο ζεστό ταψί.

Ψήσε τη βάση μέχρι οι άκρες τριγύρω να ροδίσουν για 15 με 20 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Χτύπησε δυνατά την κρυσταλλική ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.

Πρόσθεσε τα αυγά και συνέχισε να ανακατεύεις με το νερό και το χυμό λεμονιού.

Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βάση.

Ψήσε για 18-20 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει. Το κέντρο της γέμισης θα πρέπει να είναι κρεμώδες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.

Άφησε την μέσα στο ταψί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 1/2 ώρα.

Με προσεκτικές κινήσεις αφαίρεσε όλο το μείγμα από το ταψί, τραβώντας τις άκρες του αντικολλητικού φύλλου.

Κόψε το γλυκό σε 9 κομμάτια και σέρβιρε με ξύσμα λεμονιού ή ζάχαρη εάν το θες.