Λαβράκι με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης

Posted by admin 26/11/2013 0 Comment(s)
Υλικά

1130 γρ. λαυράκια ( 4 λαυράκια φιλεταρισμένα)
2 λεμόνια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και χυμό απο 2 ακόμη λεμόνια
45 ml. ελαιόλαδο (σειράς Premium ή Gourmet)
Αλάτι 1 κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γ.
4 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 κ.σ. κάπαρη
ελιά καλαμών 3/4 φλ.τσ. χωρίς τα κουκούτσια κομμένες στη μέση


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου σε ένα ταψί και την τοποθετούμε στο φούρνο ώστε να ζεσταθεί όσο εμείς ετοιμάζουμε τα ψάρια.

Βάζουμε τα φιλέτα από τα λαβράκια σε ένα πιάτο και τα αλείφουμε και από τις δυο πλευρές τους με το 1/3 της ποσότητας του λαδιού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα με 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Τοποθετούμε προσεκτικά τα λαβράκια στη σχάρα με την πλευρά της πέτσας τους προς τα κάτω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις φέτες του λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, την κάπαρη τις ελιές, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι.

Βγάζουμε τα φιλέτα του ψαριού από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.