Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας

Posted by admin 14/01/2014 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά 

1 κρεμμύδι κόκκινο μέτριο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο (σειράς Premium ή Gourmet ή Bio)
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
θυμάρι & ρίγανη
400 γρ κατεψυγμένη σάλτσα ντομάτα η κάποια κονσέρβα
1 κ.σ. πελτέ λιαστής ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
6 κ.σ. κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια ριγκατόνι
Παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά με συνεχόμενο ανακάτεμα για 2 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα λαχανικά μας μαζί με τα μυρωδικά ανακατεύοντας ελαφρά αλλά διαρκώς για 5–6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε και την ντομάτα μας τη ζάχαρη τον πελτέ της λιαστής ντομάτας και το κρασί και τα αφήνουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να βράσουν ελέγχοντας συνεχώς και ανακατεύοντας όταν χρειάζεται.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας χοντροκομμένη παρμεζάνα.