Σαλάτα του Καίσαρα

Posted by admin 14/01/2014 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά

2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι
200 γρ. τυρί  σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα, κομμένο σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε ή σε φλούδες
χοντροτριμμένο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα κρουτόν
1/2 κιλό ψωμί χωριάτικο, χωρίς κόρα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 
150 ml ελαιόλαδο (σειράς Premium)

Για το ντρέσινγκ
ο κρόκος από 1 αυγό
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
150 ml ελαιόλαδο (σειράς Premium)
1½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
5 αντσούγιες ξεπλυμένες και λιωμένες στο μπλέντερ με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλατάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
Ανακατεύουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κρουτόν και τη σάλτσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με την καρδιά του μαρουλιού.