Ψαρονέφρι με πατάτες και κρεμώδη σάλτσα

Posted by admin 11/02/2014 0 Comment(s) Recipes,
Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο Amphoreus Premium ή Gourmet
500 γραμμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
2 κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμμ.)
2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος. Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το πράσο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.