Κεϊκ με σταφύλι και άρωμα λαιμ

Posted by admin 04/09/2014 0 Comment(s) Recipes,
ΥΛΙΚΑ 

150 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. baking powder
ξύσμα και χυμό από δύο λάιμ
400 γρ. σταφύλι σουλτανίνα (με τις ρόγες κομμένες στη μέση)
Γλάσο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από δύο λάιμ


Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με το τυρί μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν (2-3 λεπτά).
Ρίχνουμε τον χυμό, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε αυτή τη φορά με μια σπάτουλα. Τελευταίο προσθέτουμε το σταφύλι και με απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε μέσα στη ζύμη.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα (23 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50 λεπτά.
Αφού ψηθεί και κρυώσει εντελώς, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το γλάσο.